Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Nyugdíjas találkozó 1998.

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában egy 22 évvel ezelőtti videófelvétel, amelynek hangulatából megtudhatjuk, hogy milyen is egy szép öregkor. A videón a Bacsa Józsefné Erzsike által alapított Szép Öregkor Nyugdíjas Klub (talán a legelső)  bálját nézhetjük meg. A VHS kazettát Szarvas Ferenc juttatta el hozzám – köszönet érte! A rendezvény a szegvári Művelődési Házban volt 1998. február 21-én, a felvételt K. Berényi Zsolt készítette.

Vígh Lászlóné Klárika néni volt az est konferansziéja. Bacsa Józsefné köszöntötte a vendégeket, kiemelve Dr. Nóbik István szegvári polgármestert és Boldog Krisztina kübekházi polgármesternőt. Bihari Mátyásné Petőfi Sándor: Szeget szeggel című versét szavalta el, majd a kübekházi asszonykórus lépett a színpadra, ahol nótacsokrukat adták elő. Magyar Jánosné Csáth Géza: Mariska az anyjánál című novelláját mondta el, majd egy Petőfi vers következett Bihari Mátyásné előadásában: Ezrivel terem a fán a meggy. Szabó Judit Heltai Jenő: A modell című pikáns versét mondta el, majd a házigazda Szép Öregkor Nyugdíjas Klub fergeteges műsora következett, amelyben kánkán táncukat adták elő.

A produkciókat és a vacsorát követően egy vidám zenés-táncos est következett. A muzsikát Gajda Mihály szolgáltatta – s nem is akárhogyan – a bálon olyan válogatott nóták és slágerek csendültek fel, amelyeket a vendégek hallani akartak. A felvételen jól vissza tükröződik a bál vidám hangulata, jól érezte magát a bálra meghívott kübekházi testvércsoport is.  S mivel farsangi időszakban volt a bál, néhányan beöltöztek jelmezbe – s ekkor hágott igazán tetőfokára a hangulat.

Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.) Múltidéző kezdeményezésemről tegnap megjelent egy írás az Indexen, ide kattintva tudod elolvasni. Jó szórakozást és múltidézést kívánok!

Nyugdíjas találkozó 1998. február 21.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató